2011. február 3., csütörtök

Dalszövegek kimutatása a Nokia 5230, 5800 és X6 gyári zenelejátszóján (15.2.1034)

Egy fontos funkcióval bővíthető a Nokia 5230, Nokia 5800 (XpressMusic vagy Navigation Edition, mindegy) és a Nokia X6 gyári zenelejátszója, ez pedig nem más, mint a dalszöveg kimutatása. Ez megvalósítható úgy, hogy a fájlban benne van a dalszöveg, vagy úgy, hogy egy .lrc-re végződő, tehát lrc kiterjesztésű fájlt kell a dal mellé bemásolni, amely fájlneve az lrc formátumon kívül megegyezik a daléval. (Pl. szöveges dokumentumba bemásoljuk a kívánt dalszöveget, majd ezt szimplán átnevezzük.)
A dalszöveg mutatása ki is kapcsolható. Amennyiben be van kapcsolva, kétféleképpen jeleníthető meg: az időcsík fölött, az albumborító előtt, amely el van sötétülve, 3 vagy 4 sorban (fekve, ill. állva), miközben tekerhető marad a szám, vagy a teljes képernyőn, szintén az albumborító előtt, amely sötétebb (persze, ha van), de utóbbi esetben nem tekerhető a szám, ám átláthatóbb.

Az opciók között ki-, illetve visszakapcsolható a dalszöveg mutatása
Frissíteni a telefon menüjében, azon belül az alkalmazások menüpontban, a szoftverfrissítéseket választva lehet. Másik lehetőség a tárcsázóba a *#0000# beírása, majd az opciókon belül a frissítések ellenőrzése lehetőség változtatása. A harmadik, talán legegyszerűbb lehetőség a közvetlen letöltése külső oldalról. Frissítés után újra kell indítani a telefont, hogy érvénybe lépjenek a változások. Nem szabad meglepődni, ha első a zenelejátszó első indításakor belassul, mert a későbbiekben ugyanúgy teszi a dolgát, ahogyan kell.

5 megjegyzés:

  1. Szia én letöltöttem de nem értem hogyan lehet rárakni a dalszöveget

    VálaszTörlés
  2. Üdv!

    Pl. Windows alatt jobb klikkre felvillan a tulajdonságok pont, ott be lehet másolni a dalszöveget. Van egy másik megoldás is, amit még nem próbáltam: lyric fájlt kell létrehozni, és ugyanoda helyezni, ahol a zeneszám van. Ezt úgy teheted meg, hogy egy szöveges dokumentumba bemásolod a dalszöveget, aztán a kiterjesztését (formátumát) átírod manuálisan txt-ről lrc-re.

    VálaszTörlés
  3. de ugye van a nokia ovi player és én az 1ik számhoz beírtam a szöveget és átküldtem a mobilomra és nem jelenik meg

    VálaszTörlés
  4. Nokia Ovi Player? A gyári zenelejátszó lesz képes ezzel megjeleníteni a dalszövegeket a telefonon.

    VálaszTörlés

AdF.ly

Oldalmegjelenítések száma