2011. március 13., vasárnap

Már a szolgáltatóknál is frissíthető a szoftver Nokia 5230-on

A közelmúltban elérhetővé vált a hazai szolgáltatóknál is a Nokia 5230 legújabb firmware-ének, azaz a 40.0.003 verziószámúnak a telepítése. Előbb a Vodafone-nál, majd a T-Mobile-nál lehetett frissíteni. Sajnos a Telenorról nincs információm, azonban érdemes figyelni a szoftverfrissítéseket, ugyanis a firmware kiküldése átdolgozásra (a szolgáltató a saját logóját, csengőhangjait stb. integrálja) a Nokia feladata, így valószínűleg várható frissítés mindenhol.
Az szoftver lényeges frissítéseket foglal magába. Általános teljesítménynövekedés, azaz a telefon sebességének növekedése, illetve megnőtt Ovi Suite támogatás várható, emellett kézzelfogható szoftveres újdonságok közül az alkalmazások közé bekerült Itt és Most programot kapjuk, valamint továbbfejlesztett böngészőt, újabb verziójú zenefelismerő programot (Shazam), az Ovi Térképek és az Ovi Áruház újabb verzióját. (Utóbbinak közben egy még frissebb változata is megjelent már.) Szövegíráskor szembetűnő lehet az a változtatás, hogy a virtuális qwerty-n nagyobb méretű betűk találhatók, illetve üzenetírásnál a hátralévő karakterek jelzése mindig a megfelelő sarokba ugrik, hogy ne zavarja a megírt szöveg olvashatóságát. Emellett nem 3 sorba rendeződik a beírt szöveg, hanem 4-be, így pedig átláthatóbb. A 40.0.003-as firmware-rel már nem az elavult „PC Suite” lehetőséget látjuk a telefon számítógépre csatlakoztatásakor, hanem „Ovi Suite” szöveg jelenik meg.
A firmware telepítése a számítógéppel való csatlakoztatás után a PC Suite módban lehetséges (és természetesen meg kell nyitni az Ovi Suite-ot a számítógépen), a szoftverfrissítéseknél pedig automatikusan felbukkan a lehetőség jelzése. Bár a telefon tartalma elméletben érintetlen marad, a biztonság kedvéért érdemes a folyamat előtt egy biztonsági mentést készíteni a dolgainkról. Hogy a potenciális akadályokat kiküszöböljük, nem árt, ha a telefon töltöttsége magas, nehogy megszakadjon a folyamat, ugyanis az súlyos következményekkel járhat. (Ugyanezért nem szabad közben lecsatlakoztatni a telefont a gépről, vagy bármi módon megszakítani a frissítést.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

AdF.ly

Oldalmegjelenítések száma