2012. március 15., csütörtök

Az aktuálisan legfrissebb Opera böngészők: Opera Mini 6.5.27354 és Opera Mobile 12.00.2171

Az Opera folyamatosan fejleszti mobiltelefonos böngészőit is,  így a Symbian alapú natív böngészők új verzióiból sincs hiány.
Az Opera Mini legfőbb erénye, hogy használata kevésbé jó lefedettségű helyen is relatíve gyors oldalmegjelenítést produkálhat, amely egy másik előnyének köszönhető: az oldalak speciális módon töltődnek be, az Opera szerverei végzik a feldolgozását, amellyel akár 90%-kal is kevesebb adatforgalom generálódhat. A képek betöltése egyébként 3 minőségben állítható (feltéve, hogy egyáltalán be akarjuk töltetni): rossz, közepes, kiváló.
Az Opera Mobile 12 kezelőfelülete csaknem teljesen megegyezik a Miniével, ám ez már teljes értékű böngészőként szolgálja ki igényeinket. A normális oldalbetöltődés mellett lehetőség van a Miniéhez hasonló, tömörítéses megjelenítésre is „Opera Turbo” címszóval. Az új verzióban már nem csak a fix 9 kezdőlapi hivatkozást van lehetőségünk kezelni, hanem ezek számát szabadon módosíthatjuk (természetesen több is lehet).
Az újabb, Symbian^3 platformú modelleken a többujjas nagyítást is támogatja mindkét böngésző, ezenfelül S60V3-as készülékeken is működnek az Opera böngészők.


Opera Mini 6.5.27354 letöltése: külső oldalról
Opera Mobile 12.00.2171 letöltése: külső oldalról
Mindkét böngésző letöltése egyben: külső oldalról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

AdF.ly

Oldalmegjelenítések száma